Hem > Läkemedel > Användning > Var tredje person känner oro för att ta medicin
känner oro

Var tredje person känner oro för att ta medicin

Jag läser på Dagens Nyheters webb om en undersökning som Apoteket AB har gjort. Undersökningen kommer fram till att så många som var tredje person, 33 procent av befolkningen, känner oro att ta det utskrivna läkemedlet.

Och av alla dem som känt oro är det så många som 65 procent som har avstått att ta läkemedlet vid ett flera tillfällen. Detta är oroväckande höga siffror och det finns (fortfarande) mycket att göra för att öka människors förtroende för de läkemedel vi har. Läs hela artikeln på DN.se.

Allvarligt att många känner oro

Totalt sett uppger fler än var femte person att de någon eller flera gånger har avstått från att följa ordination på grund av oro.

Undersökningen visar också att det är vanligt med läkemedel från flera läkare och att det ofta handlar om för stora doser. Nära hälften, 47 procent, av dem som använder läkemedel regelbundet har vid ett eller flera tillfällen fått läkemedel förskrivet av flera läkare samtidigt. 60 procent uppger också att de någon eller flera gånger har fått mer läkemedel förskrivet än vad de sedan förbrukat.

LÄS MER: Indragning av adrenalinpennor

 

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevetet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.