fbpx
Hem > Läkemedel > Interaktion > Fungerar kosttillskottet med mina p-piller?
kosttillskottet

Fungerar kosttillskottet med mina p-piller?

Jag tar p-piller och undrar om jag samtidigt kan ta kosttillskott som minskar trötthet, bidrar till en normal muskelfunktion och som skyddar cellerna mot oxidativ stress?

Kosttillskottet innehåller vitamin E, C, B1, B2, B6, B12, pantotensyra, magnesium, selen, betakaroten, guarana, ginsenosider och niacin.

Othilia

Ja, det går bra att ta kosttillskottet som innehåller dessa vitaminer och mineraler tillsammans med p-piller. Berätta gärna för din barnmorska eller den som har skrivit ut p-pillren att du tar kosttillskott.

Vissa kosttillskott och framför allt naturmedel, bland annat Johannesört, kan försämra effekten av bland annat p-piller, medan andra kan påverka din menstruation. Därför är det viktigt att alltid läsa bipacksedeln till dina p-piller och den information som följer med kosttillskotten och naturpreparaten. Jag rekommenderar också att du alltid köper dina kosttillskott på apotek eller stora välsorterade hälsokostbutiker.

Kosttillskottet ersätter inte en sund livsstil

Observera att kosttillskottet inte kan ersätta en sund livsstil som innehåller varierad mat med mycket frukt, grönsaker och fisk, samt fysisk aktivitet efter förmåga. Om du tänker på vad du äter och motionerar regelbundet tror jag inte att du behöver kosttillskott.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 42 2016.

LÄS MER: Prova Blutsaft mot trötthet och utmattning.

 

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.