Hem > Läkemedel > Interaktion > Går det bra att blanda Voxra med Clarityn?
blanda Voxra med Clarityn

Går det bra att blanda Voxra med Clarityn?

Jag undrar om det går bra att blanda Voxra med Clarityn? Jag tar Voxra sedan i höstas, för min depression. Det fungerar bra och jag mår mycket bättre.

Nu är pollensäsongen igång för fullt. Jag har främst besvär med gräspollen och känner att det kliar i både ögon och näsa. Därför undrar jag om det går bra att jag tar receptfritt Clarityn nu när jag även tar Voxra?

Emma

Ja då, det går bra att blanda Voxra med Clarityn (loratadin). Det finns visserligen en interaktion (krock) registrerad mellan dessa båda substanser; på så vis att dosen som kommer ut i kroppen av loratadin, blir lite högre. Men den aktiva metaboliten, desloratadin, som loratadin omvandlas till påverkas sannolikt inte. Den samlade bedömningen är då att betydelsen av den här interaktionen sannolikt är ringa.

Medicinerna går att blanda

Voxra innehåller den aktiva substansen bupropion och är ett läkemedel som används för att behandla depression. Det anses ha en inverkan på kemiska substanser i hjärnan som kallas noradrenalin och dopamin, vilka är sammankopplade med depression.

Clarityn innehåller den aktiva substansen loratadin som tillhör en grupp läkemedel som kallas antihistaminer. Clarityn hjälper till att minska allergiska symtom genom att stoppa effekterna av ett ämne som kallas histamin, vilket bildas i kroppen när du är allergisk mot något. Clarityn används vid tillfälliga allergiska besvär som rinnsnuva, nästäppa och nysningar och/eller röda, rinnande och kliande ögon hos vuxna och barn över 6 år med en kroppsvikt över 30 kg.

LÄS MER: Kan jag ta Voxra på kvällen istället för på morgonen?

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.