fbpx
Hem > Läkemedel > Interaktion > Kan jag kombinera ciklosporin och Cardicore?
ciklosporin och Cardicore

Kan jag kombinera ciklosporin och Cardicore?

Jag tar ciklosporin 25 mg morgon och kväll på grund av allergi, i form av hudutslag. Jag vill veta om jag kan kombinera detta med kosttillskottet Cardicore (nutrition drink mix)?

Jag är 72 år gammal.

Allan

Ciklosporin är ett immundämpande läkemedel som kan användas bland annat vid hudinflammation, så kallad atopisk dermatit. Det är ett känsligt läkemedel så du bör inte ta något annat läkemedel eller kosttillskott utan att först prata med din läkare.

Bör gå bra att kombinera ciklosporin och Cardicore

Cardicore, som är ett kosttillskott som ska komplettera kroppen egen produktion av kväveoxid, kan bidra till att blodkärlen dilateras (utvidgas) vilket skulle kunna vara bra för blodcirkulationen. Några studier på själva produkten som har visat detta finns dock inte. Det finns heller inga vetenskapliga studier som visar om ciklosporin och Cardicore fungerar att ta tillsammans, men troligen ska det gå bra. Prata dock med din läkare först.

Personer som tar ciklosporin ska inte ta växtbaserade medel som innehåller johannesört eftersom det kan försämra effekten av ciklosporin. Grapefrukt ska också undvikas, eftersom grapefrukt och grapefruktjuice hämmar kroppens nedbrytningen av ciklosporin och du kan få för mycket ciklosporin i blodet.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 7 2018.

LÄS MER: Ska jag äta blodförtunnande mat?

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.