Hem > Hemmets Journal > Kan jag ta alla tabletter samtidigt?
Det går normalt bra att ta dessa samtidigt.

Kan jag ta alla tabletter samtidigt?

Jag är 72 år och har polyneuropati och tar Gabapentin för detta. Jag tar också omeprazol för halsbränna, samt Levaxin för sköldkörteln. Lite då och då lider jag av dålig sömn, ordinerades Propavan alternativt Lergigan för det.

Eftersom jag inte vill ta sömnmedel i onödan, utan vill sova av egen kraft, fungerar dessa inte så bra att ta mitt i natten när jag märker att jag inte kan sova. Köpte därför Adapt Lugn i hopp om att få bättre sömn. Är det lämpligt att ta alla dessa tabletter samtidigt?

Ingrid

Det går normalt bra att ta dessa samtidigt. Lergigan och Propavan, om de tas samtidigt, kan bland annat ge ökad trötthet. I ditt fall kan ju det vara bra, fast jag tror inte läkaren tänkte att du ska ta dessa samtidigt. Välj en av dem.

Kan ge problem med koncentrationen

Både Lergigan och Propavan kan också interagera med Gabapentin, och ge trötthet, förvirring och ge problem med koncentrationen. Kanske inte är så bra om du upplever det.

Adapt Lugn är ett kosttillskott som bland annat bidrar till nervsystemets normala funktion vid stress, samt bidrar till en god sömn. Det rekommenderas att du tar detta på kvällen, före sänggåendet. Min bedömning är att du kan ta Adapt Lugn tillsammans med dina andra mediciner.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 15/16 2017.

LÄS MER: Finns det någon sömnmedicin som inte ger klåda?

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevetet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.