fbpx
Hem > Läkemedel > Interaktion > Kan jag ta VitaePro med mina andra mediciner?
Prata med personalen innan du börjar med VitaePro.

Kan jag ta VitaePro med mina andra mediciner?

Jag har högt blodtryck som jag behandlar med Candesartan. Jag tar också D-vitamin i form av Dygratyl, eftersom jag inte har några bisköldkörtlar, samt Levaxin. På grund av Temporalisarterit tar jag Prednisolon, och för ett förmaksflimmer tar jag Warfarin och Bisocard.

Nu undrar jag om jag kan ta kosttillskottet VitaePro samtidigt som jag tar dessa mediciner?

MK

Det finns inga studier som har undersökt den här kombinationen, så det går inte att svara helt säkert. Men troligen ska det gå bra att kombinera dem.

Warfarin är ett lite besvärligt läkemedel i sammanhanget, eftersom det dels kan vara klurigt att ställa in rätt dos från början, dels för att det interagerar (krockar) med många andra läkemedel. I ditt fall krockar det med både Levaxin och Prednisolon. Men jag antar att de känner till detta på Waranmottagningen och justerar dosen utifrån det.

Prata med personalen innan du börjar med VitaePro

Det är inte känt hur VitaePro påverkar Waran-inställningen. Därför tycker jag att du ska prata med personalen på Waranmottagningen innan du börjar, och att ni gör en kontrollmätning. Sen kan du börja med VitaePro, och att ni tillsammans följer dina värden och gör eventuella justeringar av Warandosen utifrån det. Ändra inte Warandosen själv.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 37 2017.

LÄS MER: Kan VitaePro krocka med de andra preparaten?

 

Thanks for installing the Bottom of every post plugin by Corey Salzano. Contact me if you need custom WordPress plugins or website design.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.