fbpx
Hem > Läkemedel > Interaktion > Kan Venolet hjälpa mina svullna ben?
Venolet

Kan Venolet hjälpa mina svullna ben?

Jag läste om Venolet idag. Det består av tallbark, röd vinranka och C-vitamin. Kan jag ta denna tablett då jag har besvär med svullna ben?

Går dom ihop med mina andra mediciner, såsom Normorix, Amlodipin och Triatec för blodtrycket, samt Trombyl och Simvastatin?

Kerstin

Svullna ben är ganska vanligt när man blir äldre. Oftast beror det på försämrad funktion i klaffarna i benens blodkärl, som hjälper hjärtat att få tillbaka blodet till hjärtat.

Venolet är ett kosttillskott som påstås kunna hjälpa trötta och tunga ben. Det finns däremot inga vetenskapliga studier på produkten som stärker dessa påståenden. Sannolikt går det bra att kombinera detta med dina andra mediciner.

Tillskottet är baserat på tallbark, röd vinranka och vitamin C. Röd vinranka bidrar till en normal blodgenomströmning i benen, och vitamin C bidrar till en normal bildning av kollagen, som har betydelse för en normal funktion av blodkärl. Vad tallbark skulle ha för funktion framgår inte.

Det finns mycket annat du kan göra. Prova att använda stödstrumpor, ha benen högt när du sitter eller ligger, undvika att ha korsade ben när du sitter, inte sitta stilla för länge utan att röra på dig varje timme och gå ner i vikt.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 7 2019.

LÄS MER: Finns det något mer som hjälper mot svullna ben?

 

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevetet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.