fbpx
Hem > Läkemedel > Interaktion > Varför är Candesartan och Arthrotec en olämplig kombination?
olämplig

Varför är Candesartan och Arthrotec en olämplig kombination?

Läser att Candesartan och Arthrotec är en olämplig kombination. Varför?

Jag har precis opererat knät och har ganska ont. Och det blir ännu värre när man som jag inte tål opioider, mår illa, tappar kontroll typ kissar på mig. Dessutom tycker jag inte de hjälper.

Har fått Oxynorm fr sjukhuset och hade Tramadol hemma, inget fungerar. Fick även Celebra 100 mg fr sjukhuset, jätteont i magen, nej tack. Återstår Alvedon 650×2 3 ggr/ d, märker ingen skillnad. Det som verkar fungera tillsamman med Alvedon är Arthrotec som jag hade fått utskrivet tidigare, före operationen.

Jag tar candesartan för högt blodtryck sedan tidigare och det verkar inte fungera med Arthrotec. Handlar det om att verkan av Candesartan minskar, eller är det mer långtgående konsekvenser? Kan man ta det under en kortare tid? Kan jag temporärt ersätta Candesartan med betablockaren enbart? Mitt blodtryck är mycket måttligt förhöjt, och den smärtan jag lever med nu – om än bara några veckor – är svår.

Alma

Candesartan och Arthrotec ska inte tas samtidigt eftersom Arthrotec, som innehåller substansen diklofenak, som tillhör gruppen NSAID-läkemedel, minskar den blodtryckssänkande effekten av angiotensinreceptorblockerare (ARB), som candesartan är. Det finns också en ökad risk för njursvikt då dessa läkemedel kombineras.

Kan behöva höja dosen

Vården rekommenderas att ”noggrant följa blodtryck, serumkreatinin (ett mått på njurfunktion) och elektrolyter (saltbalansen i blodet) om/när dessa läkemedel kombineras. Candesartan-dosen kan behöva höjas för bibehållen blodtryckskontroll. Överväg behandling med kalciumflödeshämmare i stället för ARB.”

Utan att känna till hela din sjukdomshistoria, och varför du tar två olika mediciner för ditt måttligt förhöjda blodtryck, skulle jag säga att du inte ska sluta med något av dina blodtrycksläkemedel utan att först prata med din läkare. Troligen går det bra att pausa med candesartan och bara ta betablockeraren under en tid – men prata med läkaren först för säkerhets skull.

LÄS MER: Kan jag ta Tramadol samtidigt med gabapentin?

 

Thanks for installing the Bottom of every post plugin by Corey Salzano. Contact me if you need custom WordPress plugins or website design.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.