Hem / Hemmets Journal / Kan Dulcosoft hjälpa min tröga mage?
Dulcosoft

Kan Dulcosoft hjälpa min tröga mage?

Jag har alltid varit hård i och jag tycker att det har blivit ännu värre under det senaste året. Det kan gå två till fyra dagar mellan mina toalettbesök, medan min sambo går varje dag. Såg reklam på tv om – kan det vara något att testa?

Har provat det mesta på apoteken och misstänker att inte heller detta kommer hjälpa mig speciellt mycket.

Saga

Visst kan det vara värt att testa. Dulcosoft är en medicinteknisk produkt. Den aktiva substansen heter Makrogol 4000 och fungerar genom att binda vätska i tarmen. Det saktar ner kroppens upptag av vätska från , vilket leder till ökad mängd vätska i tarmen. Hård avföring mjukas då upp och sväller i storlek. Detta ger ökade tarmrörelser och underlättar tarmtömningen.

Dulcosoft ger normalt effekt inom 3 dagar

Effekten är gradvis insättande och förväntas ge tarmtömning efter 24-72 timmar. Vid regelbunden användning ges vanligen tarmtömning varje dag.

Kan Dulcosoft hjälpa min tröga mage? Hemmets Journal Mage/Tarm Dulcosoft mage trög mage

Dosen kan anpassas utifrån den effekt du får och kan anpassas inom det rekommenderade intervallet och kan tas varje eller var annan dag. Rätt dos är den lägsta dos som ger dig normal tarmtömning.

Om du nu har testat det mesta på apoteket, och inte heller Dulcosoft fungerar, tycker jag att du bör söka hjälp på din vårdcentral.

Denna fråga besvarades i nr 2 2018.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *