Hem > Kosttillskott > Kan Molkosan vara skadligt att dricka länge?
Svårt att se att Molkosan skulle vara skadligt

Kan Molkosan vara skadligt att dricka länge?

Jag undrar om jag kan dricka varje dag i flera år? Kan det vara skadligt? Jag tar Femanor (östrogen) och Behepan B12. Har fått diagnosen i fötterna.

/69 år

Molkosan är en vassledryck som framställs av mjölksyrad och koncentrerad ostvassla, och jag har svårt att se att det skulle vara skadligt för kroppen.

När du dricker Molkosan tillför du mjölksyra till mag-tarmkanalen. Då verkar det som ett prebiotikum, ett ämne som hjälper de naturliga tarmbakterierna att växa till. Det brukar betyda att det blir svårare för skadliga bakterier att växa i mag-tarmkanalen och man mår bättre. Det påstås också vara bra vid magkatarr, halsbränna och även när vi har svårt att smälta maten, vilket kan orsaka gasbildning, lös mage och .

Lindrar symptom i övergångsåldern

Femanor används för att lindra symtom under och efter övergångsåldern, samt för att förebygga benskörhet. Behepan B12 är , och ges vid blodbrist eller brist på detta .

Polyneuropati är en sjukdom i flera av kroppens nerver. Den börjar oftast i nerverna som finns i benen, och leder till att man gradvis får sämre känsel i fötterna och svårare att gå. Den kan också göra ont i fötterna och andra drabbade kroppsdelar.

Denna fråga publicerades i Hemmets Journal nr 20 2015.

Uppdatering 2016-02-03

Har fått en fråga om det finns några biverkningar med Molkosan. Nej, inte vad jag har kunnat hitta, så länge du följer instruktionerna på förpackningen. Följ alltid den dosering som anges på förpackningen.

LÄS MER: Kan jag prova probiotika mot mina magproblem?

 

_____________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Hittade du inte vad du letade efter? Sök i rutan nedan:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.