Hem > Hemmets Journal > Är det bortkastade pengar att ta kosttillskottet?
ta kosttillskottet

Är det bortkastade pengar att ta kosttillskottet?

Sedan några månader tar jag varje dag kosttillskott i form av mjölksyrabakterier, samt Mucosa, som består av matsmältningsenzym och örter.

Under ganska många år har jag haft magproblem och fått för mig att min matsmältning är för långsam. Min slutsats efter många funderingar var då att öka mängden matsmältningsenzym och addera kosttillskott.

Jag tycker att jag blivit något bättre. Sedan flera år har jag också konsekvent hållit mig till laktosfria produkter och sedan min fru blev glutenintolerant för cirka ett år sedan blir det inte lika mycket gluten i min kost heller.

Ska jag fortsätta som ovan eller är det bortkastade pengar?

Anders -41

I vårt tarmsystem har vi ungefär två kilo bakterier, och allt mer forskning talar för att många sjukdomar delvis hänger samman med en obalans i detta bakteriesystem.

Tarmsystemet utsöndrar också mycket enzymer och annat som kroppen behöver. Blir det fel där kan alltså hela kroppen påverkas. Nu senast läste jag om forskning vid Göteborgs universitet där de har sett ett samband mellan bakterierna i tarmarna och typ 2-diabetes.

Om du tycker att du mår bättre så ser jag inget hinder att du kan fortsätta att ta kosttillskottet. Om det är värt pengarna kan bara du själv avgöra.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 18 2017.

LÄS MER: Vad är egentligen glutenintolerans?

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevetet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.