Hem / Hemmets Journal / Ska jag fortsätta med kosttillskottet eller är det bortkastade pengar?

Ska jag fortsätta med kosttillskottet eller är det bortkastade pengar?

Sedan några månader tar jag varje dag i form av mjölksyrabakterier, samt Mucosa, som består av matsmältningsenzym och örter.

Under ganska många år har jag haft magproblem och fått för mig att min matsmältning är för långsam. Min slutsats efter många funderingar var då att öka mängden matsmältningsenzym och addera kosttillskott.

Jag tycker att jag blivit något bättre. Sedan flera år har jag också konsekvent hållit mig till laktosfria produkter och sedan min fru blev glutenintolerant för cirka ett år sedan blir det inte lika mycket gluten i min kost heller.

Ska jag fortsätta som ovan eller är det bortkastade pengar?

Anders -41

Ska jag fortsätta med kosttillskottet eller är det bortkastade pengar? Hemmets Journal Mage/Tarm glutenfri laktosfri mjölksyrabakterier Mucosa

I vårt tarmsystem har vi ungefär två kg bakterier, och allt mer forskning talar för att många sjukdomar delvis hänger samman med en obalans i detta bakteriesystem.

Tarmsystemet utsöndrar också mycket enzymer och annat som kroppen behöver. Blir det fel där kan alltså hela kroppen påverkas. Nu senast läste jag om forskning vid Göteborgs universitet där de har sett ett samband mellan bakterierna i tarmarna och typ 2-diabetes.

Om du tycker att du mår bättre så ser jag inget hinder att du fortsätter. Om det är värt pengarna kan bara du själv avgöra.

Denna fråga besvarades i nr 18 2017.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes