Hem / Hemmets Journal / Vad ska jag göra åt mina problem med magen?

Vad ska jag göra åt mina problem med magen?

Jag har ganska ofta problem med , känner mig uppsvälld och gasig. Typisk ballongmage säger min fru.

Jag läste en annons i vår lokala tidning om ett preparat som heter som innehåller maskros och kronärtskocka. Kan det ha effekt på magen? Kan det vara något för mig?

/Bosse

Macoform är ett kosttillskott som innehåller extrakt av kronärtskocka och maskros. Det påstås vara bra mot ”ballongmage” genom att det stimulerar gallan, bidrar till en god matsmältning och bibehåller en god mikroflora i mage och tarm.

Du får prova dig fram

Som alla andra behöver det inte studeras vetenskapligt. Så det finns inga på Macoform som visar att det fungerar. Företaget bakom Macoform hävdar att kronärtskocka har dokumenterad effekt för att gynna magens produktion av galla som ökar på fettförbränningen. Det jag själv hittat i världens största forskningsdatabas Pubmed är små korta studier på ett litet antal människor.

Vad ska jag göra åt mina problem med magen? Hemmets Journal Mage/Tarm ballongmage gaser kronärtskocka Macoform mage maskros uppsvälld

Så du får helt enkelt prova dig fram och se om du tycker att det fungerar och i så fall värdera om det är värt pengarna. Sedan är det ju alltid bra att minska ner på stress, fet mat, socker, godis och alkohol. Och istället äta mer fibrer, nyttig mat och att röra på sig lite mer.

Denna fråga besvarades i nr 52 2015.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes