Hem / Hemmets Journal / Vågar jag ta Proibs när jag också tar Waran?
Proibs verkar lokalt i tarmen så det ska sannolikt gå bra att ta samtidigt med Waran

Vågar jag ta Proibs när jag också tar Waran?

Jag fick tips av en granne att prova . Hon hade problem med och hon påstår att det blev mycket bättre efter att hon börjat med det. Jag har också problem med magen, känner mig uppblåst och har ont ibland. Men jag tar också , som är blodförtunnande, och undrar om jag vågar testa Proibs?

Ulla W

Proibs är ett livsmedel för kostbehandling av IBS och orolig mage. Det är ett växtextrakt som bland annat innehåller . Det kommer i pulverform som blandas med vatten och tas en till två gånger per dag, morgon och kväll.

IBS är en förkortning för engelskans Irritable Bowel Syndrome, och kan också kallas Colon irritabile, eller överkänslig tarm. Olika undersökningar pekar på att 10-15 procent av Sveriges befolkning har IBS.

Effekt på framförallt smärta, obehag och känslan av uppblåsthet

Det finns ingen medicin som botar IBS, däremot kan vissa symtom lindras, där Proibs kan vara ett alternativ. Det finns en mindre studie från Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg som visar att Proibs har effekt på framförallt smärta, obehag och känslan av uppblåsthet.

Proibs verkar lokalt i tarmen så det ska sannolikt gå bra att ta samtidigt med Waran. Berätta för personalen på Waran-mottagningen om alla alternativa behandlingar som du tar.

Denna fråga besvarades i nr 20 2017.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes