fbpx
Hem > Manligt > Är Prostalgene mot prostatit en bluff?
Prostalgene

Är Prostalgene mot prostatit en bluff?

Jag misstänker att jag fått prostatit. Därför undrar jag om du känner till Prostalgene och om det är en seriös produkt eller som jag misstänker en bluff?

Jag tar inga andra läkemedel.

TSJ

Prostatit är en inflammation i prostatakörteln. Det finns kronisk och akut prostatit, där kronisk prostatit är vanligast. Om du har kronisk prostatit kommer symtomen och försvinner efter en kortare tid. Det är ofarligt och kronisk prostatit går oftast över av sig själv utan behandling. Smärtstillande och inflammationsdämpande läkemedel kan lindra symtomen.

Prostalgene kan hjälpa vid godartad prostataförstoring

Om det är prostatit kommer Prostalgene inte att hjälpa. Det innehåller sågpalmetto, som finns i en del växtbaserade läkemedel som är godkända av Läkemedelsverket, och kan ha en viss effekt vid så kallad godartad prostataförstoring.

Jag tycker att du ska kolla med en läkare vad det är du har och sen behandla utifrån det. Om det är godartad prostataförstoring, kan ett växtbaserat preparat som innehåller sågpalmetto vara ett alternativ. Gå till ett apotek eller en hälsokostbutik här i Sverige och köp via dem istället för via den där webbsidan du hittade. Eller köp på ett svenskt apoteks webbplats, då vet du vad du får och du blir inte lurad.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 17 2018.

LÄS MER: Vad kan jag ta mot förstorad prostata?

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.