fbpx
Hem > Manligt > Kan jag ta kosttillskott samtidigt med Casodex?
Casodex

Kan jag ta kosttillskott samtidigt med Casodex?

Jag har prostatacancer sedan en tid tillbaka och behandlas med Casodex (bikalutamid). Frun vill att jag tar kosttillskott samtidigt – VitaePro – för att bättre orka med behandlingen. Hon tycker också att jag borde ta Prosabal.

Själv är jag lite tveksam. Går det att kombinera dessa?

Benke

Casodex är ett hormonläkemedel som används vid prostatatumörer. I Fass står det: ”För prostatatumörers tillväxt behövs bland annat stimulering av manliga könshormoner (androgener). Casodex förhindrar den stimuleringen.”

Prosabal är ett växtbaserat läkemedel, med viss effekt vid godartad prostataförstoring. Prosabal har ingen effekt på din tumör så det behöver du inte ta, det kommer inte hjälpa dig.

Du kan ta kosttillskott med Casodex

VitaePro är ett omdiskuterat kosttillskott. Det marknadsförs hårt men det finns inga studier som visar att det har effekt. Dessutom kostar det ganska mycket pengar.

Du kan ta dessa kosttillskott samtidigt med din medicin, men jag tror inte att det kommer göra dig bättre eller piggare. Jag tror istället att bra mat, vila och sömn, fysisk aktivitet efter förmåga och att umgås med familj och vänner kommer att hjälpa dig mycket bättre.

LÄS MER: Är det någon risk att ta Viagra och Salures samtidigt?

Thanks for installing the Bottom of every post plugin by Corey Salzano. Contact me if you need custom WordPress plugins or website design.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.