Hem / Manligt / Kan jag ta kosttillskott samtidigt med Casodex?
Casodex

Kan jag ta kosttillskott samtidigt med Casodex?

Jag har prostatacancer sedan en tid tillbaka och behandlas med Casodex (bikalutamid). Frun vill att jag tar samtidigt – – för att bättre orka med behandlingen. Hon tycker också att jag borde ta .

Själv är jag lite tveksam. Går det att kombinera dessa?

Benke

Casodex är ett hormonläkemedel som används vid prostatatumörer. I Fass står det: ”För prostatatumörers tillväxt behövs bland annat stimulering av manliga könshormoner (androgener). Casodex förhindrar den stimuleringen.”

Prosabal är ett läkemedel, med viss effekt vid godartad prostataförstoring. Prosabal har ingen effekt på din tumör så det behöver du inte ta, det kommer inte hjälpa dig.

Du kan ta kosttillskott med Casodex

VitaePro är ett omdiskuterat kosttillskott. Det marknadsförs hårt men det finns inga som visar att det har effekt. Dessutom kostar det ganska mycket pengar.

Du kan ta dessa kosttillskott samtidigt med din medicin, men jag tror inte att det kommer göra dig bättre eller piggare. Jag tror istället att bra mat, vila och sömn, fysisk aktivitet efter förmåga och att umgås med familj och vänner kommer att hjälpa dig mycket bättre.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *