Hem > Manligt > Kan jag ta Prosabal samtidigt med Tolterodin?
Prosabal samtidigt med Tolterodin

Kan jag ta Prosabal samtidigt med Tolterodin?

Jag är 73 år gammal och har inkontinens efter prostatahyvling pga förstorad prostata.

Behandlar med Tolterodin Teva 4 mg till natten.

Kan jag ta Prosabal samtidigt med Tolterodin?

Leffe

Kombinationen av dessa två läkemedel är inte vetenskapligt undersökt så det går inte att säga säkert, men troligen går det bra att kombinera dem. Jag föreslår att du börjar försiktigt med Prosabal och ser hur det går. Var observant på eventuella förändringar.

Prosabal är ett receptfritt växtbaserat läkemedel som används vid lättare vattenkastningsbesvär orsakade av godartad prostataförstoring, t.ex. nattliga urinträngningar.

Det innehåller extrakt av Serenoa repens (sågpalmetto) som är ett väldokumenterat och väl utprovat extrakt och används vid lättare vattenkastningsbesvär orsakade av godartad prostataförstoring, t.ex. nattliga urinträngningar. Kontakta läkare innan behandling för att inte missa eventuell bakomliggande allvarlig sjukdom (prostata- eller urinblåsecancer).

Tolterodin tillhör en läkemedelsgrupp som kallas antikolinergika. Det används för behandling av täta urinträngningar med eller utan samtidigt urinläckage, så kallat inkontinens. När du har besvär med urinträngningar behöver du kissa ovanligt ofta. Du kan samtidigt ha problem med att det läcker urin. Detta kallas ibland för att du har en överaktiv blåsa. Läkemedlet lugnar musklerna i urinblåsan så att trycket i blåsan minskar och du behöver inte kissa lika ofta. Det blir även lättare att hålla sig. Du kan känna en lindring redan efter ett par dagar, men det tar ungefär fyra veckor innan du märker en tydlig förbättring.

LÄS MER: Kan jag ta Curbisal tillsammans med Pradaxa?

 

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevetet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.