fbpx
Hem > Manligt > Prostata > Vad hjälper mot förstorad prostata?
förstorad prostata

Vad hjälper mot förstorad prostata?

Jag har varit hos läkaren som konstaterade att jag har en något förstorad prostata. Jag har gjort olika tester och de visade inget, så jag förmodar att det är en godartad förstoring. Sedan har inget hänt och jag står kvar med mina ”symptom” – minskad sexlust, dålig erektion samt trögt att kissa.

Jag har kollat lite på nätet själv och kommit fram till att det bästa hade nog varit tadalafil. Alternativen efter det är Sabamin, Cernitol eller Curbisal, kanske ännu fler. Men är någon bättre än den andra? Jag har även varit inne på Maxulin för att öka testosteronet också.

JA

Tadalafil är enbart ett läkemedel för hjälp med erektionen. Det påverkar varken prostatans storlek, din sexlust eller förmågan att kissa.

Om det är en förstorad prostata som är godartad finns det receptbelagda läkemedel att ta, det kan läkaren hjälpa dig med. Eller så kan du testa Sågpalmetto (Serenoa repens), det är det enda som är godkänt av Läkemedelsverket. Det finns i preparat som Curbisal, Prosabal och Sabamin. Det beror på från person till person vilket som är bäst. Du får prova dig fram.

Maxulin kan öka testosteronnivåerna och kanske hjälpa din sexlust något, men det kommer inte påverka din prostataförstoring.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 10 2019.

LÄS MER: Kan Sabamin för prostatan ge biverkningar?

 

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.