fbpx
Hem > Naturmedel > Vilka medel kan lindra åksjuka?
lindra åksjuka

Vilka medel kan lindra åksjuka?

Så länge jag kan minnas har jag blivit åksjuk. Det är som värst när jag åker tåg, men jag känner även av det på färjor och ibland i bilen.

Finns det något naturmedel jag kan ta för att lindra åksjuka?

Anna

De första tecknen på att du håller på att bli åksjuk/sjösjuk kan vara att du gäspar, blir trött och blek. Sedan kan du må illa och kräkas.

Ingefära påstås kunna lindra illamående vid åksjuka. Några andra naturmedel känner jag inte till. På apoteken finns receptfria läkemedel att prova, exempelvis Postafen och Calma. De minskar bland annat känsligheten för rörelseförändringar.

Testa också att vara ordentligt utvilad inför resan och stanna och ta pauser från åkandet om det går. Frisk luft hjälper; provat att veva ner bilrutan eller gå ut på färjans däck. Undvik stora måltider precis före eller under resan. Under resans gång är det bra att äta lite och ofta. Att sova brukar hjälpa.

På snabbtåg är det bättre att välja en plats nära mittgången. Då känns krängningarna mindre och risken för åksjuka minskar. Vid båtresor är det bäst att sitta mitt i båten, där det gungar minst. En del personer tycker att det känns bättre att sitta längst fram och se ut. Det allra bästa är att vara utomhus.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 38 2018.

LÄS MER: Kan jag ta medicin för sjösjuka när jag tar Hypermin?

Thanks for installing the Bottom of every post plugin by Corey Salzano. Contact me if you need custom WordPress plugins or website design.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.