fbpx
Hem > Naturmedel > Vilket preparat hjälper mot stress?
stress

Vilket preparat hjälper mot stress?

Jag och maken är ofta oeniga om saker. Våra diskussioner blir hetsiga, han är irriterad och klagar ofta över trötthet. Jag tror egentligen inte att han är sjuk men han har väldigt mycket på jobbet och känner sig stressad.

Har du något naturpreparat du kan tipsa om som skulle vara bra för honom?

Makan

Det är enkelt att tipsa om en produkt, men det kanske inte löser själva grundproblemet – hans stress. Därför börjar jag med något annat.

Avsätt tid till att prata med varandra, inte på kvällen utan på dagtid när ni är pigga och utvilade. Ta gärna hjälp av en professionell person. Börja på vårdcentralen så kan de lotsa er vidare till rätt person.

Sedan till det som skulle kunna vara ett komplement. Det finns några olika naturpreparat jag tänker på som skulle kunna hjälpa till. Dessa är Arctic Root (innehåller rosenrot), Chisan (innehåller rysk rot, rosenrot och fjärilsranka) och Gericomplex (innehåller ginseng).

Alla dessa är traditionella växtbaserade läkemedel godkända av Läkemedelsverket. Arctic Root kan användas vid stressrelaterad nedsatt prestationsförmåga med symptom såsom trötthet, svaghetskänsla, irritabilitet och lindrig oro. De båda andra kan användas vid nedsatt prestationsförmåga såsom trötthet och svaghetskänsla.

Denna fråga besvarade i Hemmets Journal nr 28 2015.

LÄS MER: Är Certapax med Theanin bra vid stress?

 

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.