Hem / Nyhet / AZ samarbetar med kinesiskt universitet kring forskning på örtmedicin

AZ samarbetar med kinesiskt universitet kring forskning på örtmedicin

Astrazeneca inleder ett forskningssamarbete med Fudan University, ett av Kinas ledande universitet när det gäller forskning om hjärt/kärlsjukdomar.

Forskningsavtalet är inriktat på prekliniska studier med målet att förstå verkningsmekanismen hos leonurin, en substans som utvunnits ur Herba leonuri, en ört som används som ett traditionellt kinesiskt . Kännedom om hur leonurin verkar vid olika typer av hjärt/kärlsjukdomar, som kronisk hjärtsvikt, hjärtinfarkt och ateroskleros, kan på sikt leda till utveckling av nya läkemedel. Det finns mer än 100 miljoner människor i Kina som lider av hjärtsjukdom, och över 92 miljoner diabetiker. Hjärt/kärlsjukdomar tillhör de vanligaste komplikationerna till – omkring 65 procent av alla diabetiker dör i hjärtsjukdom och stroke.

– Vårt samarbete med Fudan University syftar till att sprida ljus over några kardiovaskulära effekter hos leonurin som är mycket lovande. En fördjupad förståelse av verkningsmekanismen på molekylär nivå kan leda till nya möjligheter att hitta läkemedelssubstanser, säger Gunnar Olsson, chef för Astrazenecas Cardiovascular and Gastrointestinal Innovative Medicines, i en kommentar.

 


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *