Hem / Nyhet / Indragning av adrenalinpennor

Indragning av adrenalinpennor

Läkemedelsverket meddelar att företaget Meda nu väljer att dra in ytterligare en sats med adrenalinpennor som kanske inte fungerar som de ska. Indragningen omfattar tre satser EpiPen Jr 150 mikrogram och två satser EpiPen 300 mikrogram.

Läkemedelsverket har tidigare meddelat att en tillverkningssats av EpiPen adrenalinpennor, med batchnummer (LOT) 5FA665P har dragits in av Meda AB den 16 mars 2017 efter två reklamationer. Företaget bedömer fortfarande att risken är mycket liten att EpiPen/EpiPen Jr inte fungerar, då inga nya reklamationer av felaktiga EpiPen adrenalinpennor har rapporterats och indragningen är baserad på endast två rapporterade fall i världen.

Som en försiktighetsåtgärd utökas nu alltså indragningen med ytterligare fem tillverkningssatser av EpiPen adrenalinpennor eftersom företaget inte kan utesluta att det finns risk för att vissa adrenalinpennor inte fungerar, vilket kan leda till allvarliga konsekvenser.

Alla förpackningar med adrenalinpenna från de aktuella tillverkningssatserna ska lämnas till valfritt apotek för gratis utbyte mot ny EpiPen/Epipen Jr.

Läs mer på Läkemedelsverkets webbplats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *