Hem / Nyhet / Johan Davidson ny chefsekonom hos Sveriges Apoteksförening

Johan Davidson ny chefsekonom hos Sveriges Apoteksförening

Tjänsten som chefsekonom är nyinrättad och Johan Davidson ska stärka föreningens arbete med marknadsrelaterade frågor.

Johan Davidson är ekonom och kommer närmast från en tjänst på Statsrådsberedningens samordning i Regeringskansliet, där han varit förhandlare i budget- och ekonomiska frågor. Han har tidigare varit ekonomiskpolitiskt sakkunnig och jobbat på Konjunkturinstitutet och Ekonomistyrningsverket, skriver Sveriges Apoteksförening i ett pressmeddelande.

– Johan är mycket skarp i analysen och hans bakgrund är perfekt för oss. Föreningens mål är att stärka arbetet med att analysera och beskriva villkoren för branschens ekonomi, säger Johan Wallér, vd i Sveriges Apoteksförening.

Johan Davidson är ekonom och har varit 2:e vice ordförande i Kristdemokratiska Ungdomsförbundet (1996-1997). Han har arbetat som chefsekonom hos Kristdemokraterna samt som biträdande statssekreterare för Kristdemokraterna i Regeringskansliets samordningskansli. Johan Davidson var den som låg bakom den ursprungliga konstruktionen av Kristdemokraternas, senare Alliansens, förslag om att avskaffa den statliga fastighetsskatten. Han är också den som konstruerat den så kallade ”Kömiljarden”, vars syfte varit att korta köerna inom vården.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *