Hem / Nyhet / LIF presenterar program för bättre vårdkvalitet, jämlik vård och fler jobb

LIF presenterar program för bättre vårdkvalitet, jämlik vård och fler jobb

Läkemedelsindustriföreningen (LIF) presenterar ett forskningspolitiskt program där läkemedelsindustrin, sjukvården och universiteten måste få igång ett bättre fungerande samarbete för att åter lyfta Sverige som ett land med stark position inom medicinsk forskning.

Läkemedelsforskning innebär allt från grundläggande forskning, över kliniska prövningar till läkemedelsuppföljning i vårdens vardag. En fungerande läkemedelsforskning är beroende av alla delar – från provrör, via patienter till systematisk dokumentation av uppnådda resultat. Dagens globala konkurrens innebär att de internationella läkemedelsföretagen förlägger sin forskning där denna forskning har störst möjligheter att utvecklas och ge resultat – och i förlängningen att verkligen komma till användning i sjukvården till nytta för patienterna.

– I vårt program sammanfattar vi åtgärder och förslag som vi anser skulle ge en handlings- och åtgärdsplan som alla parter kan enas kring. Då har vi möjlighet att gå från de vackra orden till handling. Då kan Life Science-forskningen i Sverige åter bli internationellt konkurrenskraftig, säger Anders Blanck, vd på LIF.

 


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes