Hem / Nyhet / MPA:s ledning nöjd med verksamheten under 2012

MPA:s ledning nöjd med verksamheten under 2012

Enligt Läkemedelsverkets årsredovisning framgår det att ledningen är nöjd med verksamhetsåret 2012 – trots offentlig kritik kring framför allt flera omfattande omorganisationer och personalförändringar.

Enligt årsredovisningen har verksamheten under 2012 präglats av arbetet med att förtydliga den interna organisationsstrukturen, nya och utvidgade regeringsuppdrag samt ett fortsatt framgångsrikt EU-arbete genom ett antal framskjutande positioner.

Från och med den 1 september 2012 har myndigheten enligt styrelsens beslut en ny organisationsstruktur bestående av åtta verksamhetsområden, varav Utveckling, Tillstånd, Tillsyn, Användning och Centrum för bättre läkemedelsanvändning (CBL) utgör de nya. Även stödverksamheten har genomgått organisatoriska förändringar i syfte att förtydliga dess uppdrag med avsikt att stärka stödet till kärnverksamheten i form av en samlad förvaltning.

– Den nya organisationen kommer att underlätta vårt arbete att bli mer effektiva som organisation och hjälpa oss att leverera hög kvalitet, effektivt regulatoriskt arbete och god tillsyn inom hela livscykelperspektivet säger, Christina Åkerman, generaldirektör på Läkemedelsverket.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes