Hem / Nyhet / Riksstämman fyller 70 och flyttar in till City

Riksstämman fyller 70 och flyttar in till City

Det är sjuttio år sedan Medicinska riksstämman arrangerades för första gången. Under 80- och 90-talen var det en tummelplats för den medicinska professionen och läkemedelsindustrin, men sedan den nya uppförandekoden mellan industri och sjukvården har intresset för stämman dalat konstant.

Nytt för i år, när stämman fyller 70, är att man flyttar från Älvsjö i södra Stockholm till Stockholm City och Waterfront Congress Centre. Årets Riksstämma äger rum den 5-6 december.

 

Enligt arrangören, Svenska Läkaresällskapet, är stämman Sveriges största tvärvetenskapliga möte för hälso- och sjukvårdens utveckling baserat på , utbildning, kvalitet och etik. Det är en mötesplats där kan fortbilda sig och diskutera övergripande frågor inom svensk hälso- och sjukvård.

– Det blir två intensiva dagar med ett vasst och stimulerande tvärsektionellt program med symposier, ”pros and cons”-debatter, ”meet the expert”, gästföreläsare, workshops, dialog och debatt, säger
Catarina Almqvist Malmros, ny generalsekreterare för Riksstämman.

– Medicinska riksstämman ska vara den naturliga mötesplatsen för läkares ut- och fortbildning med fokus på vetenskap, utbildning, kvalitet och etik för patientens bästa, samt den självklara arenan för utbyte av erfarenheter och kunskaper om breda hälso- och sjukvårdsfrågor.

Mer information om årets Riksstämma kommer löpande på www.riksstamman.se


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes