Hem / Nyhet / Toppmöte om hälsa arrangeras i Uppsala

Toppmöte om hälsa arrangeras i Uppsala

Den medicinska och tekniska utvecklingen går snabbt och möjliggör bättre hälsa och längre liv. Men det skapar också nya ekonomiska utmaningar och etiska dilemman. Därför satsar Uppsala på att etablera en mötesplats för kvalificerad dialog om dessa frågor: Uppsala Health Summit.

Den 3-4 juni 2014 går det första mötet av stapeln. Då bjuder Uppsala in beslutsfattare och opinionsbildare, representanter för akademi och industri för att i förtroendefull dialog ta nästa steg mot bättre hälsa i en åldrande värld. Mötet är det första inom ramen för projektet Uppsala Health Summit.

– Uppsalas forskare, företag, myndigheter och vårdpersonal bidrar varje dag till att utveckla det medicinska kunnandet för en bättre hälsa. Genom dialog mellan forskare, företag, politiker och opinionsbildare kan vi öka förutsättningarna i samhället för att bättre använda den kunskap som finns i forskningsrön och produkter för en bättre hälsa, säger Anders Malmberg, prorektor vid Uppsala universitet och ordförande i styrgruppen för Uppsala Health Summit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *