Hem / Oro / Är det kontraproduktivt att ta kosttillskott?

Är det kontraproduktivt att ta kosttillskott?

Jag behandlas för oro/panikångest med 150 mg per dag. Hur fungerar ihop med mitt venlafaxin? Jag är intresserad av kosttillskotten , zink, magnesiumcitrit/-malat/-oxid och glycin.

Jag är nyfiken på att testa L-Glycin på grund av dess kortisolsänkande effekter för att se om det tillskottet funkar stresshämmande. Och sedan på grund av att jag tränar mycket och äter mycket naturliga fetter (lax, avokado och olivolja är några av mina basvaror) vilket gör att jag vill fylla på förrådet med extra magnesium.

Men jag undrar om det är kontraproduktivt, alltså om venlafaxinet påverkar upptaget av glycin och magnesium eller tvärtom? Eller om det kan vara skadligt på något annat sätt?

N.W., 23 år

L-glycin är en aminosyra som påstås hjälpa till med glykogeninlagring, motverkar stresshormoner (kortisol) och är avslappnande.

Jag har sökt en hel del på detta men hittar inget, antingen är det inte studerat eller så är det inte publicerat. Det är väldigt vanligt med kosttillskott att det inte är studerat med .

Jag kan inte svara säkert på det. Min rekommendation är att du testar försiktigt, men jag tror inte att det ska vara någon större fara.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *