Hem / Populära kosttillskott / Magnesium – mot trötthet och utmattning

Magnesium – mot trötthet och utmattning

En promenad runt kvarteret gör dig piggare.

Magnesium är ett som bidrar bland annat till att minska trötthet och utmattning.

Magnesium säljs bland annat av BodystoreMagnesium - mot trötthet och utmattning Kosttillskott Trötthet

 

INNEHÅLLER

Magnesium är ett grundämne som tillhör gruppen alkaliska jordartsmetaller. Det är livsviktigt för alla levande organismer och för lite kan orsaka spasmer och . För mycket magnesium kan orsaka diarré. Magnesium återfinns i gröna grönsaker som spenat, det finns också magnesium i nötter och fullkornsprodukter. Magnesium är centralatom i klorofyllmolekyler och är därför livsnödvändigt för fotosyntetiserande organismer. Rekommenderat dagligt intag är för barn 50 – 200 mg, kvinnor 280 mg, män 280 – 350 mg. Mer information finns i tabellen över rekommenderat dagligt intag (RDI).

Magnesiumbrist anses kunna ge ångest och depression, ångest kan dessutom öka utsöndringen och därmed behovet av magnesium.

 

BRA FÖR

Magnesium bidrar till att minska trötthet och utmattning.

Magnesium bidrar till elektrolytbalans, normal energiomsättning, nervsystemets normala funktion, normal muskelfunktion, normal proteinsyntes, normal psykologisk funktion, bibehålla normal benstomme och tänder, samt har en roll i celldelningsprocessen.

Magnesium säljs bland annat av BodystoreMagnesium - mot trötthet och utmattning Kosttillskott Trötthet

 

OBSERVERA!

Läs alltid eller informationen som följer med förpackningen. Observera att kosttillskott inte ersätter en varierad kost utan bör kombineras med en mångsidig och varierad kost samt en hälsosam livsstil. Överskrid ej rekommenderad dygnsdos.

Om du är gravid, ammande, lider av sjukdom eller behandlas med bör du alltid prata med din läkare innan du använder produkten.

I footnotes