Hem > Psykiatri > Depression > Kan jag ta Voxra till kvällen istället för på morgonen?
Voxra

Kan jag ta Voxra till kvällen istället för på morgonen?

Jag har just trappat ut Efexor + Seroxat, som jag har frågat om tidigare. Nu har jag i 30 dagar ätit Voxra 150 mg. Dötrött i början men nu börjar det bli ok. Problemet är sömnen, ibland somnar jag tidigt och vaknar kanske vid 01.00. Och då sover jag kanske till 12.

Kan jag ta det på kvällen?

Ulla

Eftersom sömnstörning (som du själv nämner) är en vanlig, men oftast övergående biverkan av Voxra, är det inte så bra att ta tabletten i samband med sänggående. I bipacksedeln som medföljer läkemedlet står det att läkemedlet ska tas på morgonen.

Vanligt med sömnproblem med Voxra

Så här står det i FASS: ”Sömnsvårigheter är en mycket vanlig biverkning som ofta är övergående och kan reduceras genom att undvika tablettintag i samband med sänggående (under förutsättning att intervallet mellan doserna är minst 24 timmar).

Tänk också på att tabletterna ska sväljas hela, inte ska krossas eller tuggas eftersom det kan leda till en ökad risk för biverkningar, inklusive krampanfall. Du kan ta det både med eller utan föda.

LÄS MER: Går det bra att ta Clarityn samtidigt som jag tar Voxra?

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevetet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

4 kommentarer

  1. Kristina 54 år

    Jag har snart i ett år ätit 300mg voxra+250mg zoloft..men jag är så deppig, att jag höjde zoloft till 300mg och efter en dag kännde jag mig bättre..är detta en för hög dos??

    • 300 mg Zoloft är lite för högt enl FASS, där 200 mg är rekommenderad maxdos. Men om det fungerar och du inte känner av biverkningar går det nog bra. Jag tycker ändå att du bör prata med och informera din läkare om doshöjningen.

    • 300 mg Zoloft är lite för högt enl FASS, därr 200 mg är rekommenderad maxdos. Men om det fungerar och du inte känner av biverkningar går det nog bra. Jag tycker ändå att du bör prata med och informera din läkare om doshöjningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.