Hem > Inflammation > Finns det något alternativ till Diklofenak vid tennisarm?
alternativ till Diklofenak

Finns det något alternativ till Diklofenak vid tennisarm?

Min son som är 35 år har fått diagnosen tennisarm. Han har fått Diklofenak Mylan för detta, men denna medicin har han fått magkatarr av.

Finns det ingen annan medicin att ta än Diklofenak Mylan, för tennisarmen? Är alternativet att ta ytterligare en tablett för att stilla magen, dvs. mot magkatarren?

Lena

Om ni är säkra på att magkatarren beror av Diklofenak, och inget annat, finns det alternativ. Han kan istället ta Ibumetin eller Ipren som innehåller ibuprofen, eller Pronaxen som innehåller naproxen. Tradil är ett annat alternativ.

Det kan också hjälpa att massera in antiinflammatorisk gel, som innehåller ketoprofen eller ibuprofen, på det inflammerade området. Den kan köpas på apotek i liten förpackning utan recept. Exempel på gel med ketoprofen är Orudis och Zon, exempel på gel med ibuprofen är Ipren och Ibumetin.

Arthrotec kan vara ett alternativ till Diklofenak

Ett tredje alternativ är Arthrotec, som visserligen innehåller diklofenak, men i kombination med misoprostol som skyddar magslemhinnan.

Jag tycker alltså inte att han ska ta ytterligare ett läkemedel för att stilla magen. Bättre att pröva något annat än Diklofenak.

LÄS MER: Vad är dexketoprofeno för ett smärtstillande medel?

 

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevetet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

2 kommentarer

  1. Skulle rekommendera en coxib på recept vid ner intensiva kortare behandlingsperioder, exempelvis Arcoxia. Förutsatt att hjärtfunktionen är normal.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.