fbpx
Hem > Smärta & värk > Hjälper Dolozin mot värk i muskler och leder?
Dolozin

Hjälper Dolozin mot värk i muskler och leder?

Jag börjar komma upp i en ålder då jag känner av lite olika krämpor i kroppen. Jag är mest begränsad av värk i muskler och leder.

Härom veckan fick jag tips av en granne som hade testat Dolozin, och tyckte att det var så fantastiskt. Hon visste inte vad det var i det, eller hur det fungerade, men hon upplevde förbättring. Känner du till det?

Majsan

Dolozin är en gel som kan hjälpa till att lindra besvär från värkande leder och muskler. Enligt tillverkaren innehåller gelen en kombination av ingefära och en rad oljor som verkar kylande.

Det finns studier som har visat att ingefära kan ha en positiv inverkan på att minska inflammation och dämpa ledsmärta hos personer med artros.

Dolozin kan hjälpa mot värken

En av oljorna är eukalyptusolja, som orsakar en rodnad i huden genom att kapillärerna utvidgas och blodflödet till huden ökar. Det skapar en lenande känsla och i vissa fall en liten smärtlindring.

Dolozin innehåller också mentol, som kan ha en lokalbedövande effekt, och är vanlig i lösningar för att behandla halsont, och kan också fungera lätt muskelavslappnande.

Det finns inga direkta studier på produkten så det går inte att säga att det kommer ha effekt. Det kan hjälpa dig också, så du får prova dig fram.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 25-26 2018.

LÄS MER: Kan värken lindras med nyponkapslar?

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.