fbpx
Hem > Biverkning > Kan medicinerna göra mig trött och ge kramper?
kramper

Kan medicinerna göra mig trött och ge kramper?

Jag har giftstruma som för ett antal år sedan radiojodbehandlats, medicineras idag med Levaxin 125 mg. Har också gastroesofageal refluxsjukdom (medicineras med Zantac 2 x 150 mg/dag), depression (medicineras med Citalopram 20 mg/dag), Symbicort och Bricanyl mot astma, samt Treo mot ”tandvärk” i hela kroppen.

Förutom detta tar jag följande kosttillskott: Holistic Mega B-komplex, Pure pharma D3, Holistic Zink, Protina Pharm. Diasporal Magnesium.

De sjukdomar jag nämnt kom ungefär samtidigt och i samband med ett arbetsrelaterat utmattningssyndrom för ca. 14 år sedan. Efter det har jag besvärats av värmevallningar (ej på natten) och muskelkramper som kan uppstå i tårna, benen, halsen, händerna osv. Jag är ofta trött och sover i snitt 4 timmar/natt.

Eftersom mina besvär kom ungefär samtidigt undrar jag om någon av de mediciner jag tar kan ha någon av dessa biverkningar eller om några av medicinerna inte passar ihop?

Kosttillskotten har jag bara tagit i ca. 2 månader, så dessa utesluter jag. Jag hade alltså inte dessa besvär innan jag blev sjuk och började medicinera. Jag skall även tillägga att jag haft/har något förhöjt kaliumvärde, men man har inte kunnat finna orsaken till detta.

Ann-Marie

Sjukdomarna i sig kan göra dig trött, det är inte konstigt.

Värmevallningar skulle kunna vara klimakteriebesvär. Men iom att du är 61 borde de gett med sig.

Bricanyl kan ge muskelkramper som biverkan, alternativt kramper om dosen skulle vara för hög.

Kan orsaka kramper och värmevallningar

Bricanyl i kombination med Citalopram kan öka risken för oregelbunden hjärtrytm som kan vara allvarlig. Om du känner av plötslig yrsel, yrsel, svimning, andnöd, eller snabba eller bultande hjärtslag under behandling med dessa läkemedel ska du söka läkare.

Levaxin kan, om dosen är för hög, ge svettningar och nedsatt värmetolerans – vilket du skulle kunna uppleva som värmevallningar – men även kramper. Även Zantac kan ge kramper om det överdoseras.

Jag föreslår att du pratar med din läkare om detta och att ni kanske prövar att sänka doserna av dessa läkemedel.

LÄS MER: Hur kan samma läkemedel ge olika biverkningar?

 

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.