Hem / Inflammation / Finns det något alternativ till Diklofenak vid tennisarm?
alternativ till Diklofenak

Finns det något alternativ till Diklofenak vid tennisarm?

Min son som är 35 år har fått diagnosen tennisarm. Han har fått Mylan för detta, men denna medicin har han fått magkatarr av.

Finns det ingen annan medicin att ta än Diklofenak Mylan, för tennisarmen? Är alternativet att ta ytterligare en tablett för att stilla , dvs. mot magkatarren?

Lena

Om ni är säkra på att magkatarren beror av Diklofenak, och inget annat, finns det alternativ. Han kan istället ta Ibumetin eller som innehåller , eller Pronaxen som innehåller naproxen. Tradil är ett annat alternativ.

Det kan också hjälpa att massera in antiinflammatorisk gel, som innehåller eller ibuprofen, på det inflammerade området. Den kan köpas på apotek i liten förpackning utan recept. Exempel på gel med ketoprofen är Orudis och Zon, exempel på gel med ibuprofen är Ipren och Ibumetin.

Arthrotec kan vara ett alternativ till Diklofenak

Ett tredje alternativ är Arthrotec, som visserligen innehåller diklofenak, men i kombination med misoprostol som skyddar magslemhinnan.

Jag tycker alltså inte att han ska ta ytterligare ett läkemedel för att stilla magen. Bättre att pröva något annat än Diklofenak.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

En kommentar

  1. Skulle rekommendera en coxib på recept vid ner intensiva kortare behandlingsperioder, exempelvis Arcoxia. Förutsatt att hjärtfunktionen är normal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes