Hem / Artros / Vad hjälper mot artros mer än Relifex?

Vad hjälper mot artros mer än Relifex?

Min läkare har konstaterat i höfter och ländrygg, detta skedde för några år sedan. Jag behandlar med Relifex och , två tabletter vardera per dag.

Tycker att det fungerar ganska bra, men smärtan har blivit jobbigare på senare tid. Det är precis som att dessa tabletter inte räcker längre. Vad skulle du rekommendera som fungerar med det jag redan använder?

Birgitta

Relifex innehåller en substans som heter nabumeton, som är en långverkande smärtstillande och inflammationsdämpande som är lämplig vid artros. Den kan du fortsätta med.

Glukosamin har inte någon stark vetenskaplig dokumentation vid artros, det är också anledningen till att Socialstyrelsen inte alls rekommenderar den. I sina riktlinjer från december 2014 skriver de att glukosamin inte har någon effekt på smärta eller funktion vid artros i knä eller höft jämfört med placebobehandling (sockerpiller).

Vad hjälper mot artros mer än Relifex? Artros Hemmets Journal Smärta artros glukosamin nabumeton Relifex

Lägg till paracetamol istället

Därför skulle jag rekommendera att du slutar med Glukosamin och istället lägger till behandling med . Det är en smärtlindrande medicin som verkar på annat sätt i kroppen och därmed på ett bra sätt kompletterar Relifex som du redan tar. Daglig fysisk aktivitet efter förmåga rekommenderas också vid artros.

Denna fråga besvarades i nr 9 2016.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *