Hem / Smärta / Vad hjälper mot smärtan vid bältros?
Prova paracetamol eller ibuprofen vid bältros.

Vad hjälper mot smärtan vid bältros?

Jag har fått bältros under vänster bröst och halva ryggen, det bröt ut natten mellan 17-18/4. Gick till vårdcentralen 21/4, men det var för sent för att få antiviral medicin enligt doktorn.

Har fruktansvärd ont, kan knappt röra mig. Läste själv på nätet om Capsina-salva som används mot bältros. Doktorn vägrade skriva ut det för det skulle inte hjälpa mig i nuläget. Skulle ev. få om besvären sitter längre än tre-fyra veckor.

Fick fakta av min goda vän som bor i Holland, att där får man: Aciclovir, Zeltrex eller Famvir mot bältros. Vad ska jag använda mot smärtorna. Har tagit potatismjöl (hjälper lite grann) och Xylocain, hjälper en liten stund.

Smärtan är som ryggskott och brännskada samtidigt. Tacksam för tips som hjälper.

Merete

Antiviral behandling, som riktas mot viruset som orsakar bältros, ska sättas in inom 72 timmar för att det ska ge effekt. Det är (troligen) likadant i Holland.

Kombinera med Xylocain-salva

Mot smärtan kan man i första hand använda receptfria smärtstillande läkemedel som innehåller , till exempel eller Panodil. I ditt fall kanske du ska försöka kombinera det med Xylocain-salva som du smörjer på lokalt.

Du kan också prova smärtstillande som innehåller , t ex .

Om de receptfria medicinerna inte hjälper ska man kontakta läkare för att få en lämplig behandling. I första hand behandlas smärtan med smärtstillande läkemedel eller antiinflammatoriska mediciner. Ibland krävs behandling mot smärtan med läkemedel som vanligen används för epilepsi eller depression. I vissa situationer kan det bli aktuellt att använda morfinpreparat eller nervblockader, enligt 1177.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *