Hem > Sömn > Kan jag ta sömnpreparatet när jag tar Waran?
sömnpreparatet

Kan jag ta sömnpreparatet när jag tar Waran?

Jag är en kvinna på 70 år som har svårt att sova längre perioder i ett sträck och vaknar ofta efter 3-4 timmar. För det mesta somnar jag inte om igen. För cirka ett år sedan såg jag ett medel, , i en fransk katalog. Jag har provat det och tycker att jag sover bättre. Kan jag fortsätta med detta? Tar även för att minska risken för blodproppar.

Ingen sömntuta

Tack för att du skickade med kartongen, det gjorde det lättare att svara. Objectif Sommeil, som översatt till svenska betyder ungefär ”Mål att sova”, innehåller extrakt av apelsinblomma och , samt en substans som heter .

Melatonin anses kunna hjälpa oss att hålla vår dygnsrytm. Vi har det naturligt i kroppen, nivåerna varierar över dygnet och är högst på natten. Det kan användas för att hjälpa människor att sova. I Sverige säljs melatonin enbart som ett receptbelagt sömnmedel men i flera andra, bland annat i Frankrike, säljs det som kosttillskott.

Jag hittar inga interaktioner, krockar, mellan melatonin och Waran, så det bör gå bra. Apelsinblomma och citronmeliss går sannolikt också bra. Men för säkerhets skull tycker jag att du ska berätta på Waran-mottagningen att du tar detta för sömnen.

Denna fråga besvarades i nr 22 2016.

LÄS MER: Går det bra att ta sömnmedlet Theralen med Imurel?

 

_____________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Hittade du inte vad du letade efter? Sök i rutan nedan:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.