Hem / Hemmets Journal / Kan Pascoflair hjälpa mig att somna?
Pascoflair kan hjälpa dig att somna.

Kan Pascoflair hjälpa mig att somna?

Jag såg Tv-reklam för ett nytt medel som skulle vara bra om man hade svårt att somna. Det hette och ska innehålla passionsblomma. Kan det verkligen hjälpa mig att sova? Vågar jag testa?

Sven

Passionsblommor påstås ha använts av indianer i både Nord- och Centralamerika för att behandla sömnlöshet, hysteri och epilepsi. Blommorna har visat sig innehålla ämnen som har lugnande effekt.

Pascoflair är registrerat hos Läkemedelsverket som ett traditionellt , och godkändes första gången i maj 2011. Det tillhör gruppen övriga sömnmedel och lugnande medel, och kan användas vid lindrig oro och tillfälliga insomningsbesvär.

Prova själv om det fungerar

Det finns en del vetenskapliga , som dock är av varierande längd och kvalitet. Därför går det inte att säga att det finns ett starkt vetenskapligt stöd för att det fungerar. Användningen av ett traditionellt växtbaserat läkemedel grundar sig normalt uteslutande på långvarig erfarenhet av det aktuella preparatet.

Kan Pascoflair hjälpa mig att somna? Hemmets Journal Sömn Pascoflair passionsblomma sova sömn

Det kan alltså fungera att hjälpa dig att somna in, du får helt enkelt prova själv. Du ska dock inte kombinera det med andra, syntetiska, lugnande preparat (som exempelvis bensodiazepiner) om inte din har ordinerat det.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 12 2017.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes