fbpx
Hem > Sömn > Kan Zenbev hjälpa mig att somna bättre?
Zenbev

Kan Zenbev hjälpa mig att somna bättre?

Vid ett släktkalas i helgen kom vi att prata om sömn. Jag berättade att jag hade svårt att sova och fick tips om Zenbev. Någon hade provat det och tyckte att det fungerade så bra.

Jag är egentligen ganska skeptisk till naturmedel och skulle gärna vilja veta mer om det innan jag testar. Vad innehåller det och hur fungerar det?

Anna

Zenbev är ett kosttillskott som innehåller pumpafröextrakt, som påstås kunna reglera dygnsrytmen och på så sätt förbättrar sömnen. Det innehåller aminosyran tryptofan som påstås hjälpa kroppen att producera serotonin dagtid och melatonin nattetid. Serotoninet ger lugn och ro dagtid och melatoninet, som är sövande, förbättrar insomningen och sovandet nattetid. Det är alltså inte en direkt sövande tablett utan hjälper till att reglera dygnsrytmen.

Inga studier på Zenbev

Jag hittar dock inga publicerade vetenskapliga studier som stödjer dessa påståenden. Det finns dock mycket att läsa på nätet om det. Det verkar som att det ska gå lika bra att äta pumpafrön direkt. Det kan ju vara både gott och billigare än att köpa ett speciellt preparat.

Annars brukar regelbundna vanor, inget kaffe eller alkohol sex timmar innan sänggåendet och lägre temperatur i sovrummet kunna hjälpa.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 4 2018.

LÄS MER: Sedaforte kan bidra till en bättre nattsömn

 

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga Du får svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.