Hem / Hemmets Journal / Vad ska jag göra – jag har i perioder så svårt att somna?

Vad ska jag göra – jag har i perioder så svårt att somna?

Jag har i perioder haft svårt att sova, förmodligen på grund av stress och att tankarna ofta flyger och far när jag ska somna. I helgen fick jag tips av svärmor att testa något som heter Sedaforte? Hon hade använt det ett tag och tyckte att det hjälpte bra. Jag vill gärna prova men jag tar också på grund av depression och undrar om jag kan blanda dessa?

Stina

Sedaforte är ett som innehåller kamomill, citronmeliss, och humle.

Kamomill är rogivande och har länge använts att göra te på. Citronmeliss och humle fungerar också rogivande; sedan urminnes tider har humle använts som rogivande och sövande läkeört.

Det går inte att lova effekt

Chisandra är istället en så kallad adaptogen, vilket innebär att den ökar kroppens förmåga att anpassa sig efter de faktorer som påverkar kroppen, så att den inte skadas.

Vad ska jag göra – jag har i perioder så svårt att somna? Hemmets Journal Sömn chisandra citronmeliss humle interaktion kamomill Sedaforte sertralin sova

Det finns inga medicinska vetenskapliga på Sedaforte, där det har jämförts med andra produkter eller placebo (verkningslösa sockerpiller). Därför går det inte att lova effekt. Men eftersom de ingående ämnena har funnits länge kommer det troligen att fungera.

Det ska inte vara något problem att ta Sedaforte samtidigt med Sertralin, även om det inte är vetenskapligt studerat.

Denna fråga besvarades i nr 34 2017.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes