Hem / Hemmets Journal / Finns det något som hjälper mot svullna ben?

Finns det något som hjälper mot svullna ben?

Jag samlar på mig mycket vätska och svullnar upp i ben och fot, främst den vänstra! Det är besvärligt och gör emellanåt ont i framför allt foten på grund av trycket. Finns det något receptfritt , eller som jag kan prova för besvären?

Kjell

Nej, det finns tyvärr inget receptfritt preparat som du frågar efter. Jag kan tyvärr inte heller rekommendera något kosttillskott eller naturpreparat eftersom deras vetenskapliga dokumentation inte är tillräckligt bra.

Istället kan du testa att ha benen högt när du sitter eller ligger, undvika att ha korsade ben när du sitter, inte sitta stilla för länge utan röra på dig varje timme, göra tåhävningar, gå ner i vikt och att dricka mindre .

Stödstrumpor hjälper mot svullna ben

Jag skulle också rekommendera stödstrumpor, finns på apoteken, som klämmer åt foten och benet och hjälper kroppen att återföra vätskan. Testa det. Om det inte fungerar tillräckligt bra, tycker jag att du bör prata med en läkare för att reda ut orsaken till att du svullnar upp.

Finns det något som hjälper mot svullna ben? Hemmets Journal Kosttillskott Special svullna ben vätska

Det behöver inte vara något allvarligt, och det finns effektiva receptbelagda läkemedel som kan hjälpa dig. För att sätta in rätt sådan behandling är det viktigt att noga utreda orsaken till svullnaden.

Den här frågan besvarades i nr 41 2016.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes