Hem > Hemmets Journal > Fungerar Yokebe för att gå ner i vikt?
Yokebe

Fungerar Yokebe för att gå ner i vikt?

Efter jul och nyår svämmar det över med reklam för olika sätt att gå ner i vikt. Jag såg något nytt i år, Yokebe, som jag inte sett tidigare.

Känner du till det? Fungerar det?

Lisbet

Yokebe är en måltidsersättning, som du tar istället för lunch eller kvällsmat. Det hjälper dig att gå ner i vikt, så länge du följer programmet och inte småäter mellan måltiderna. Det rekommenderas också att man försöker vara fysiskt aktiv, minst 30 minuter varje dag.

Yokebe påstås ha en trippelverkande effekt, genom ett högt näringsinnehåll men lågt kaloriinnehåll, genom innehåll av B-vitaminer som påstås bidra till en hälsosam ämnesomsättning, och genom att proteinerna ger en mättnadskänsla och bibehåller muskelmassa.

Du måste följa programmet

Det har genomgått den kvalitetskontroll som en av de stora apotekskedjorna har, så helt bortkastat är det nog inte att testa. Men det förutsätter att du följer programmet, äter vettigt och rör på dig.

För att gå ner i vikt ska du förbruka mer kalorier än vad du äter; oavsett om du använder en produkt som Yokebe eller gör det helt på egen hand. Ett annat sätt kan vara den så kallade 5:2-dieten, där du två dagar i veckan äter 500 kalorier, medan du äter som vanligt de andra fem dagarna.

Denna fråga besvarades i Hemmets Journal nr 19 2018.

LÄS MER: Kan grönt te hjälpa mig att gå ner i vikt?

Dela det här med dina vänner

Vill du ha mer?

Prenumerera Nyhetsbrevetet kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.
Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.
Exklusiva tips Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.