Hem / Hemmets Journal / Hur gör jag bäst för att gå ner i vikt?

Hur gör jag bäst för att gå ner i vikt?

Det finns en massa olika produkter som utlovar bättre effekt och att de är det mest effektiva för att gå ner i . Är det egentligen något som är bättre än något annat?

Anna

Det finns väldigt få som har jämfört alla dessa hjälpmedel med varandra. Det finns en svensk studie från Karolinska universitetssjukhuset som har jämfört Allévo med . 36 överviktiga män delades slumpmässigt in i två grupper som fick testa någon av produkterna under åtta veckor. Resultat var att de båda produkterna var lika bra på att minska vikten, BMI, midjeomfång och andelen kroppsfett. Men utifrån den studien går det egentligen inte att säga något om hur det fungerar på kvinnor. Andra produkter som kan hjälpa dig är till exempel Modifast och XLS Medical. Alla finns att köpa på .

Mer fysisk aktivitet och mindre kalorier

I grund och botten, när det gäller att gå ner i vikt, så handlar det om att göra av med mer energi (kalorier) än man tar in. De olika produkterna hjälper dig med detta, men det viktiga är att försöka ändra sina vanor. Mer fysisk aktivitet och mindre kalorier – vilket ju alla vet att det är lättare sagt än gjort.

Annars är det många som provar att fasta två dagar i veckan och tycker att det fungerar, enligt den så kallade 5:2-dieten.

Hur gör jag bäst för att gå ner i vikt? Hemmets Journal Vikt 5:2 Allévo BMI diet Modifast Nutrilett XLS Medical

Denna fråga besvarades i nr 21 2017.


Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Tipsa en vän - klicka på dela-knapparna nedan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes