Hem > Vikt > Kan Bio Cloose hjälpa mig att gå ner i vikt?
bio cloose
Foto: rawpixel on Unsplash

Kan Bio Cloose hjälpa mig att gå ner i vikt?

Jag såg en annons i en tidning för , att det skulle vara ”Alla dieters bästa vän”. Det påstås kunna dämpa sötsuget och öka mättnadskänslan. Fungerar det? Kan det hjälpa mig att gå ner i vikt?

Charlotte

BioCloose är framför allt ett komplement till en hälsosam diet och en aktiv . Det bästa sättet att , och behålla den, är att förbruka mer kalorier än vad man äter. Men det vet vi alla att det är lättare sagt än gjort.

BioCloose är baserat på spenatextrakt som innehåller . Det finns svensk forskning, från Lunds universitet, som visar att tylakoid hjälper till att dämpa sötsuget och öka mättnadskänslan. Det fungerar genom att sakta ner matsmältningen, vilket får oss att känna oss mätta längre. Forskarna fann också att tylakoid aktiverade frisättning av speciella mättnadshormoner i tarmarna. Personer som fick spenatextrakt med tylakoid kände sig mättare under en tvåtimmars period jämfört med dem som fick placebo, verkningslöst sockerpiller. Forskningen visar också att det inte fungerar lika bra att äta vanlig spenat.

Så det kan absolut fungera att hjälpa dig med vikten och ett eventuellt sockersug, i kombination med en hälsosam livsstil i övrigt.

Denna fråga besvarades i nr 50 2018.

LÄS MER: Fungerar kaffe som bantningsmedel?

 

_____________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Hittade du inte vad du letade efter? Sök i rutan nedan:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.