Hem > Hjärta/Kärl > Kan jag kombinera Waran med XL-S Medical?
Waran med XL-S Medical

Kan jag kombinera Waran med XL-S Medical?

Jag är 51 år gammal och fick en blodpropp för ett tag sedan. Allt gick bra och nu tar jag förbyggande, för att minska risken för fler proppar. Är överviktig och vill prova , men är osäker på om det går bra samtidigt med Waran. Har hört att Waran påverkar, och kan påverkas av, många andra läkemedel. Hur är det med XL-S Medical?

Carina

Ja, du kan kombinera Waran med XL-S Medical, för att samtidigt som du använder Waran. För säkerhets skull bör du ta dem med minst två timmars tidsskillnad för att minska risken att de påverkar varandra. Berätta också för din läkare att du tar detta kosttillskott.

XL-S Medical är en så kallad fettbindare, som bildar ett fiber-fett-komplex som är för stort för att tas upp av tarmen. Komplexet elimineras istället naturligt via avföringen och kroppen tar därmed upp mindre fett.

Du kommer inte att gå ner i vikt genom att bara använda XL-S Medical. I de studier som är gjorda på produkten har alla deltagarna även lagt om sin kost och börjat röra på sig mer. Så det handlar om en kombination av XL-S Medical, andra kostvanor och . Men ät inte för lite kalorier, mellan 1.400 och 1.600 kalorier om dagen hjälper dig att gå ner i vikt.

Denna fråga besvarades i nr 37 2016.

LÄS MER: Kan jag kombinera XL-S Medical med atorvastatin?

_____________________________________________________________

Vill du ha mer?

Prenumerera på nyhetsbrevet. Kommer varje onsdag kväll med veckans alla inlägg.

Ställ en egen fråga och få svar direkt till din e-post.

Här kan du få 15 tips för en bättre läkemedelsanvändning?

Hittade du inte vad du letade efter? Sök i rutan nedan:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.