Hem / Hemmets Journal / Riskerar jag att överdosera vitaminerna?
överdosera vitaminerna

Riskerar jag att överdosera vitaminerna?

Jag tar en påse Skingain och 2 kapslar Membrasin varje dag.

På mina yogapass har jag fått höra att det är bra att ta D-vitamin och tillskott av och .

Kan jag ta dessa preparat tillsammans med mina två tillskott, eller riskerar jag att överdosera vitaminerna?

60+

Skingain är ett som innehåller kollagen och påstås vara bra för hudens välbefinnande. Den innehåller dessutom C-vitamin.

Riskerar jag att överdosera vitaminerna? Hemmets Journal Kosttillskott Vitaminer D-vitamin havtorn kalcium magnesium Membrasin skingain vitaminer yoga överdosering

Membrasin är ett kosttillskott mot torra slemhinnor i mun, ögon och underliv. Det innehåller SBA 24, som är ett extrakt av hela havtornsbär med en balanserad sammansättning av fettsyror, E-vitaminer, samt A-vitamin som bidrar till att bibehålla slemhinnornas normala funktion.

Visst kan det vara bra att ta tillskott av D-vitamin, magnesium och kalcium, om du misstänker att du får i dig för lite av dessa genom den vanliga kosten. Studier visar dock att de allra flesta människor får i sig dagsbehovet av alla dessa ämnen genom sin vanliga kost.

Eftersom varken Skingain eller Membrasin innehåller D-vitamin, magnesium och kalcium löper du ingen risk att det blir för mycket. Om du tar ett , välj ett som inte innehåller A-vitamin, eftersom det finns A-vitamin i Membrasin.

Denna fråga publicerades i nr 30 2015.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

I footnotes